Cedars-Sinai Advanced Health Sciences Pavilion

Los Angeles, CA

The mixture of “health” and “care” within a densely urban setting is a bit of an anomaly. Couple that with the vast campus that comprises Cedars-Sinai and the desire to create clarity and gardens that foster health and connections to nature became challenges we were honored to be asked to address. Our work involved surgical landscape interventions that weave a new softer edge to Cedars-Sinai. The front door of the campus—San Vicente Boulevard, Beverly Boulevard, and Gracie Allen Drive—now serve as a welcoming presence to visitors, patients, and the community at large. Overall, interventions leverage precious found space to bring the mission of Cedars-Sinai all the way out to the street.

Centering the project, the Advanced Health Sciences Pavilion is a newly constructed nine-story structure with subterranean parking.

The second story plaza level bridges to the existing campus forming the western terminus of the main pedestrian corridor. At the plaza level, trees and planters define view corridors and offer respite for patients, staff, doctors, and visitors.

Cafe tables and chairs allow patrons the opportunity to dine outdoors.

Along the street frontages, new street trees, paving and planting provide shade and a pedestrian scale to humanize the urban campus.

Levine Park, at the busy intersection of San Vicente and Beverly Boulevard, adds a vital green immersion.

Related