Estate

Via Saldivar

Via Saldivar

The serenity of this contemporary Glendale garden is as much due to unmaking as making. Perimeter walls came down to reveal surrounding hillside views. Concrete walks came up to allow a softer, permeable surface and were reused in the patio. ...

Room with a View

Room with a View

Wallace Neff designed homes that wonderfully embraced indoor/outdoor relationships, whether humble or grand. This garden, surrounding a villa set atop a prominent knoll, typifies the grandest of his designs. Masterfully sited, the estate affords 360 degree views. The current owners ...

Tree House

Tree House

This hillside home features contemporary architecture on a lot with majestic Coast Live Oak trees. The landscape design reflects the needs of an environmentally conscious young family and emphasizes interior and exterior views. The plant palette is mostly drought-tolerant while ...


Dry, With A Twist

Dry, With A Twist

As an outgrowth of the owner’s personal interests in architecture, art, and sustainable principles, this garden redesign seamlessly integrates the 1949 mid-century home with the surrounding spaces. The desire was to evoke the indigenous in a simple way. Examples include ...

Modern English

Modern English

Set within the beautiful historic neighborhood of Madison Heights,  this 1930′s era English Tudor and its garden were transformed to unite the best of yesteryear with the thoroughly modern lifestyle of this young family.  We worked with architect David Serrurier ...

A Garden Filigree

A Garden Filigree

This Italianate garden was designed to transport the owners to a place of joyful relaxation. Formal garden rooms align with the home’s axes and are punctuated by a series of playful elements including fountains, urns, sculpture and an armillary. Hedges ...


Opposites Attract

Opposites Attract

Building on the adage that “opposites attract”, this garden marries modern sensibilities to a circa 1930′s Dutch Colonial home with a distinctly formal manner. The garden contains a series of rooms and discovered spaces on a corner lot in a ...