+ 
X ANNANDALE

Within the veil of the neighborhood of Annandale, this 1940s home nestles into a deep, heavily wooded ravine. When we first arrived onsite, usable spaces were relegated to a narrow zone tight against the house leaving much of the garden unusable and inaccessible. Working with our clients, a design-minded family, we were able to refocus outdoor spaces towards the creek that flows through the canyon floor. Thoughtful adjustments to site grading resulted in a series of terraced patio spaces that greatly expand the livable area. By positioning the new swimming pool, spa, & and bluestone deck at the dramatic edge of the canyon, a balance was struck between the client’s desire to live amongst the canopy of the oaks while realizing their affinity for clean lines and symmetrical order. The drama of this landscape plays out year-round in the interplay of water and light, architecture and nature.